Ujian Allah SWT

Ujian dari Allah swt ..

Sebagai manusia kita akan diuji olehNya..
Cuma cara ujian tu mcm2..

ada ujian sedih..ada ujian yang happy

Now diriku diuji dgn benda yang x best...
takpela..pujuk diri ada hikmah di sebaliknya...
Mungkin Allah swt nak aku tambah ilmu dlm bidang aku...

 Aku pulak suka story / luahkan pd husband berkaitan perkara ini..
then x cukup pulak story kat kawan2..
Rase tak boleh bendung....sebab ianya berkaitan dengan kerja...
Alhamdulillah ada yang sudi mendengar and bg pendapat)
(if yg jenis kata eblakang tu xtahu lah...mungkin dia x kena atas batang hidung sendiri)

Aku bukannya jenis workaholic..coz utk aku family is 1st..aku x suka berjauhan dgn anak2..
Cukupla husband aku je yg selalu outstation..
and aku suka mengambil langkah tidak lah terlalu commit..
klu mmg task aku..aku suka la nk commit..

Act kita mmg patut commit dgn apa yg dibuat..
Tp zaman skrg ni..klu kita yg terlebih commit org ambil kesempatan...

Ok sekian coretan kali ini..
serabut betul..nak buat kerja tak jd kerja terus..

 

2 comments:

Muzai Samilan said...

sangat memahami.. lagila cm kite xde anak.. kdg2 terpikir juga..org xde anak ni mmg x blh nak ada masa sendiri ker? huhu sedih plak

Afira said...

salam..muzai...

thanks for the comment..

setiap masa sepatutnya diberi peluang untuk masanya sendiri..kan kan..x kisahla apa pun status nya..

Nora doakan, semoga Muzai cepat2 dianugerahkan cahaya mata