PAVLOVA

Salam..

Beberapa minggu yang lalu try buat pavlova..sebab me & husband suka sgt mkn pavlova
So saja try buat sendiri..

Lagi pun husband teringin nak rasa air tgn bini nya..
Actually husband mintak buat kek..tp wifenya strt dgn pavlove dulu k..
Mmg sebelum ni ada juga bakinguntuk mkn sendiri..
Alatan pun ada.. sebab dari bujang mmg duk buat kek (tak lah selalu)

Tapi bila ada anak 1 dah x buat semua tu..
so br2 nih datang balik aura..dengan support from my husband..
siap bw wifenye p beli bahan..

tup tup hari nak buat mixer x leh jalan..elokla..lbh kurang 3 tahun kut x guna
x dpt buat..
alih2...esok tu husband beli mixer br..terus buat..

Bahan - bahan :




dan inilah hasilnya...

Sedang dibakar

Siap dibakar



Model Afira's Family untuk Pavlova kali ini


Hasilnya..mak ai..besarnya bila kita guna resipi yang asal..4 biji telur putih..
bahan x byk.tp hasilnya besar n gumok..

After this nak buat guna 2 biji telur saje ;)

Alhamdulillah..menjadi..cuma pasni jgn buat tebal2...buat nipis2 n kecil2 ;)

1 comment:

KhaiZa said...

good.. next time buat kecik2 dan bw mai opis ea.. :-)