Review Movie - Jalan Kembali: Bohsia

Ok. dah tgk movie nih kat Astro First..Tgk kat rumah jer sebab anak sedara boboi +hani yg request..dari Sabtu sampai  ke Ahad duk ulang movie nih..dengan bibik sekali join..so tak rugi kali ni beli thru astro first..chuk tayang pon join sebab ade motor..hehehe

Sebelum tu korang jgn lupa click iklan nufnang sebelah kanan blog nih kalau nak tau details pasal Libresse Pure Fresh dan Capital FM Viva La Vida..Klik kat situ kalau nak tahu details..itu  BE saya tau..hihihi..


Review ckit : even dialog yang dilontarkan pelakon agak kasar dan kurang sesuai didengari kanak-kanak, namun usaha pengarah untuk menunjukkan situasi yang sebenar yang berlaku di luar iaitu dunia realiti benar - benar berlaku mmg berhasil..sangatla takut kan dengan aksi - aksi dan tingkah laku mat rempit dan minah - minah bohsia nih..

Tp yang bagusnya movie nih sebab ade tunjuk part bohsia yang dah bertaubat..bagusla kan...ade pulak ayat - ayat zikir taubat..sampai chuk tayang pon suka dengar...

Movie ni jugak turut terdapat unsur - unsur keagamaan seperti azan  dan solat ...ade babak best di mana lakonan Sofi yang tengah naik angin, dan pada masa dia yang terdengar laungan ayat suci Al-Quran.. Ingatkan time tu dia nak insaf..heheheeh tapi takla..lagi teruk sebab dia tolak pulak  Tok Imam yang duk nasihat dia..Tapi mmg sayu la suara tok imam tu

Alhamdulillah,unsur - unsur Islam turut dimuatkan dalam movie ni. So kemungkinan ade insan yang akan insaf kan..



So me bagi 4 bintang from 5 bintang ;)


1 comment:

KhaiZa said...

erm... mcm menariknya.. mcm nak tengok jer..