Lelaki Mengamuk Di JPM Mati Ditembak adalah Seorang Blogger

Hai terkezut pun ade bila tgk Buletin Utama TV3 dua mlm yang lalu..time tu di kampung..tupon berita pasal penceroboh kat JPM nih dah nak habis.lso tak tahu details..bila dtg opis pasang telinga kat office..time drive pon dengar berita kat radio..tp still x puas hati..tanya kat Pak Cik Google.. Dahla kawasan tu me lalu tiap - tiap hari nak ke office..huhuhu..time kejadian kt kg..ao alhamdulillah..kesianla pd sape2 yang merasai kejadian time tu kan..mesti cuak

Seorang pengikut ajaran sesat yang menggelarkan dirinya sebagai Imam Mahdi mati ditembak ketika menceroboh kawasan Kompleks B, Jabatan Perdana Menteri (JPM) di Presint 1 semalam. Kejadian menggemparkan selama 20 minit yang bermula pukul 2.30 petang itu mengakibatkan Khalil Afandi Abd. Hamid, 47, mati setengah jam kemudian ketika dirawat di Hospital Putrajaya.

Dia terkena dua das tembakan di tangan dan bahagian bawah perut. Rakannya yang turut menceroboh premis itu, Muhdalina Ahmad, 28, cedera apabila terkena tembakan di paha. Ketika itu mereka membawa bersama senjata tajam seperti pedang samurai, keris dan tiga bilah pisau.

Beberapa saksi memberitahu, Khalil Afandi yang pada mulanya memakai jaket berwarna hijau kemudian membukanya dan dalam keadaan tidak berbaju, dia menjerit mahu menggulingkan kerajaan dan bertakbir beberapa kali.

Ia merupakan kejadian pertama penceroboh ditembak mati sejak pusat pentadbiran negara berpindah dari ibu negara ke sini pada 1998 iaitu 14 tahun lalu. kosmoOrg ni pun seorang blogger jugak
nih la blog nye..naper la me takleh masuk

No comments: