Perdana Menteri setuju tangguh SBPA - Omar Osman

PUTRAJAYA 22 Dis. - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mahu pelaksanaan skim sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) ditangguhkan untuk dirunding semula dengan penjawat awam, kata Presiden Kongres Kesatuan Pekerja-pekerja dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS), Datuk Omar Osman.

Beliau berkata demikian kepada sekumpulan ahli kongres itu di perkarangan bangunan Perdana Putra selepas mengadakan pertemuan dengan Perdana Menteri di sini hari.

Omar dijadualkan mengadakan satu sidang akhbar di Universiti Putra Malaysia tengah hari ini berhubung isu itu. - Sumber UTUSAN

22/12/2011 12:53pm

My opinion :

Dari mata kasar and mengambil kira pebincangan yang dibuat bersama kawan- kawan, kenaikan pada kali ini adalah tidak selaras.

Mungkin terdapat ketidakadilan kepada batch batch yang lebih awal berkhidmat di dalam government..Me? Batch yang tengah - tengah..maksudnya...ade org yang lebih bernasib baik dr me, and ada org yang kurang bernasib baik berbanding me..


Tak sign lagi yeay!!!!!next week cuti pulak weii...sib bik dah kurangkan cuti dr 4 hari ke 2 hari jer..kerja duk beratuq tu..main jer banyak..hehehe..sedar diri please!

1 comment:

aZZa said...

belum tangguh lg tp bru nk bincang untuk tangguh atau lanjutkan tarikh hantar borang.