Finally! Macarons siap


Disebabkan otak tengah serabut..sbb byk keja kena buat+fikir (keja opis+hal2 peribadi), sampai dah xtahu nk buat yg mana dulu

so,meh kita update pasal macaron nih..

tara...
my chocolate macarons with nutella filling




haha..finally tercapai jugak hajat nak buat macarons nih..bygkan teringin nak makan since preggy lagi..tp x dapat..teringin gak nak buat time preggy tapi tak buat2..segala resepi dah kumpul n print..survey berbulan2 dah. mll survey nih ramai yg kata kena ikut step betul2..kalau tak, tak menjadi..susah katanya nak buat macaron nih..actually time jalan2 di ikea last week dapat la beli macarons 2 bijik..1 bijik RM 3.90..ooo mcm tu eh rasenya..

so semalam tercipta la sejarah baking project nih..baking wif my sis dekat rumah my sis..kat ctu oven besaq ckit..sbb my sis mmg suka memasak n membaking..me? mmg suka..tpnya banyak tapi...M.A.L.A.S kut..hahaha

Rupanya my sis pun teringin nak buat macarons, so apa lagi kami pun baking sama2 bergilir2 membaking sbb dua2 ada anak kecik..sib bik Awatif tido..senang nak buat keja..

Resultnya, macarons kami jadik besaq sikit...me terlupa nak bawa template utk piping macarons nih..tapi macarons yg kami try nih mmg menjadi..kami guna nutella filling jer sbb nak jimatkan masa..

Pasni nak try buat color molor len pulak..

really love macarons sebab comei, ada various color yg sangat menarik..n sedap!

p/s: 1) resepi red velvet cake dah print..tp x sempat nk buat..klu buat sapa nk makan eh? tu pon klu menjadi..

2) Sejak2 preggy + lepas bersalin nih sangat suka makan kek n chocolate bar..pdhal dulu x suka sbb ianya manis..plg suka yg ada cheese sbb boleh tambahkan susu..hehe..pasni kita google lak resepi carrot cake..nyummy nyummy

2 comments:

KhaiZa said...

Cik Ti pun syok gak baking ni tp just tgk resepi n pic jer.. he he.. nak wat sendiri? haih... bila la agaknya...

d.O.n.A.t said...

wah macarons. sedapnya. lum try buat lg macarons ni. bg resepi leh. sbb tgk mcm2 versi.