44 hari

22/2/2011

hoyeh..harini hari yg ke-44 aku berpantang bersama si kecik Awatif nih..kiranya hari terakhir la..esok bebas...yer ka bebas..tak jugak..kena jaga diri jugak...dah start drive..tp nak keluar dari BP ni tak berani lagi..luka baru sembuh betul..sebelum nih sembuh main2...hai hai..kesian aku sampai x boleh duduk sampai 8 hari..bayang kan...teruknya aku..time bersalin alhamdulillah senang...pas bersalin pulak byk dugaan..

mcm2 dugaan time pantang...aku xla duduk rumah saja..ke sana sini ja.......

  • Awtif cayang kena jaundis la..warded lagi tuh ngn mamanya sekali @Hosp SUltan Abdul Halim SP..syok pulak duk hospital..ngehehehehe..yg sedey kena urus sendiri..dahla time tu bawah asyik sakit jer
  • My MIL tetiba sakit..warded gak..time pantang dr BP ke SP nk jenguk my MIL..kesian, x dapat jaga my MIL coz aku pun dlm pantang
  • Ulang alik ke sP lagi bila adik ipar akad nikah
  • Ulang - alik ke klinik kesihatan/hospital check jaundis Awatif..kesian cayang mama habis kaki n tangan kena amk darah..tp cayang mama ni sangat kuat..menangis errrrrrrrkkkkk sekali je..pastu tido..
  • Kena p cucuk sebulan..time pantang2 pun kena ke sana - sini zaman sekarang nih
  • Day 43-mama pulak p jumpa doctor utk family planning..hihihi..
So esok merdeka la kami 2 org!!! otak dah pk dah...nk bawa awatif ngn TOk p shopping2..ngehehehhe..

apa-apa pun very thankful!!!! to my hubby+my mum...

2 org nih la byk bg support..Mr Afiq bg mandi baby time dia cuti+time pusat x luruh lagi..ke sana ke sini beli itu dan ini...bila di SP, basuh baju baby, mama...mandikan baby...siapkan air mandian mama, ikat bengkung mama, suap mama makan...buat air susu+air pegaga utk mama..cayang papa..

Mak pulak - terharu rasanya...dari hari nak beranak sampai ke hari nih - habis tulang keringat mak..dari hari turun tanda mak datang KL naik bus sorg2 pdhal ticket flight dah beli..tp nk wt camna..nak terberanak awai kan...mak jugak bakar tungku, masak itu, masak ini, siapkan air nak mandi, basuh baju mama+baby..
bila malam baby takmau tido, mak la tido kan sebab mama x pandai lagi time awai2 tuh..mak siap suruh mama tido pulak..

tq jugak kat tok mama SP---mulanya nk jaga mama n awati seminggu, tp sempat jaga kejap ja coz awatif ngn mama masuk ward..tq tok mama, masak utk mama...basuh baju awatif ngn mama..bakar tungku utk mama



Itulah pengalaman ku 44 hari...

pic nih time awatif baru seminggu



nih time kat hospital



Kesian Awatif time nih..meleleh air mata mama


kesian tanga awatif kena amik darah


pic after keluar hospital..letak daun lidah buaya kat dahi - suka pulak dia


Day - 18



Day - 40


Day-42 wif papa


1 comment: