Nursing Cover/Sarung Menyusu

Salam..

Semalam ada tetamu di rumah..my friend Linda..tgh preggy jugak skrg nih..she is 8 months pregnant..me 9 months.beza sebulan jerk..so apa lagi sembang2 pasal newborn la..baju baby, electrical pump...siap tunjuk lagi benda2 baby yg dah dibeli pd linda nih..haritu p rumah linda, dia ada tunjuk jugak baju2 baby yg dh dibeli..kitaorg excited sgt..so boleh sharing2 info beli kat mana..tempat mana yg murah..yer tak? sebelum nih x pernah tahu psl Nursing Cover/Sarung menyusu ni...Dia ada ternampak staff kpd husband dia guna utk menyusu baby di tmpt2 yg open..so dia story la psl nursing cover nih

aku terpk la balik..ha ah kan..let say la klu gi shopping mcm mana nk cover2..malu I..segan..takkan nk selak2..

Sambil - sambilan di opis td try tanya pak cik google..terjumpa la satu website nih..handmake lagi..

nih website dia..
http://bilikjahit.anggunflora.com/


cantik2 la..sebab fabrik yg digunakan tu sungguh menambat hatiku..termasuk lah color yg digunakan..color2 kesukaanku..

meh tgk nursing cover yg berjaya menambat hatiku..termasuklah tilam n bantal baby..sib bik dah ada dua set tilam n bantal tido baby nih..klu x haruslah terbang duitku..nursing cover nih tgh pk2 gak nk beli atau tak..or

DIY ;)














Ini pulak scarf dr website negara jiran
http://female.store.co.id/pembekal_baju_menyusu_map.html




tq Ct for asking me this question..tu la..pada mulanya duk pk gak..tak lemas ka baby..rupanya ada gak ciri2 yg x bagi lemas..

lupa nk tempek kat blog tadi...ngehehehee

Cara Penjagaan dan Penggunaan NC anggunFlora

  • Selepas menggunakan NC anggunFlora dan mahu menyimpannya pastikan tetingkapnya tidak terlipat, kerana tetingkap itu dipasang plastic bonning. Plastik bonning ini membantu mama untuk monitor baby semasa menyusu.
  • Contoh penjagaan boning;
  • Cucian tangan lebih diutamakan bagi menjaga tetingkap supaya tahan lebih lama.
  • Nc anggunFlora boleh juga dibuat selimut baby. Jika baby terus tertidur selepas menyusu, biarkan saja Nc anggunFlora menghangatkan tubuh baby yang sudah lena..sayang baby mama.

4 comments:

KhaiZa said...

OK ke?.... nursing cover gini. Tak lemas ke baby nanti?

Afira said...

ha ah tu la ct..mula2 td tgk terpk gak x lemas ke baby..so try baca - baca td dia buat tetingkap utk ibu- ibu monitor baby..manatau kan kut2 terlemas..takut jugak kan..ngehehehe

KhaiZa said...

ada jugak baju khas untuk ibu2 menyusukan kan. Tp OK jgak la nursing cover ni, at least tertutup la ckit, cuma takut baby rimas je la.

Afira said...

Ct : rasenya x beli lagi kut nursing cover nih buat masa nih...he3..sekrg nih mmg malu..manatau kut2 pasni dah jd mummy dh x malu..hilang malu..;)