Asal - usul blog + Henna Henna

uols...


mcm dah mls nk update blog even byk menda yg nk di story mori nih...


asal usul blog nih: Dulu2 dalam hujung tahun 2008 try buat blog nih after tgk kakak berblogging sakan..nmpk mcm best jerk..time tu br pas bertunang ( selalu surfing internet psl hal - hal wedding).. every weekend ja sure ke rumah kak di Damansara. Yg bestnya wireless sentiasa on..time tu blog ni mix story...skrg ni pulak, nmpk gaya blog nih byk story psl wedding..he3..coz mmg minat sangat bab - bab wedding nih..takper ker? pasni psl baby pulak..


henna

hmm..pakai jugak henna semasa wedding..

last minute booking redgincu. mmg xtahu nk cr mana dah utk vendor henna ni di northern area..


the price boleh tahan...tp oraitla coz dia akan dtg rumah..


Suppose booking utk pakai pd hari Rabu (16.12.2009) after maghrib.
Sunddenly she couldn't make it...demam tetiba. deposit pon mmg tak byr lg

Khamis (17.12.2009) pagi tuh cari la butik2 pengantin area rumah nih..butik tu pon service henna under org lain (atas angin). Lgpon time 17, 18, 19, 20 Disember byk kenduri (musim kenduri)..so butik tu pon x dpt nk tolong..tp dia bg contact number gurl yg buat side income tu..rupanya wife kpd tokei kedai char koew teow yg famous area cni..so dlm keadan yg penat + cbuk + last minute nye book she's agree..alhamdulillah..dpt jugak melaram henna..


So, a nite before akad nikah tu my bff pon bawak la..nasib baik dia ada...

Me...Prefer design yg simple..takmo yg crowded..husband dah pesan..

So finally design ni yg dipilih..design eikin-mawi


cuma my request :

1. Tak nak lukis di setiap jari tangan - just di jari manis jerk (jariku montok2 n pendek-that's why taknak design yg crowded)
2. Mahu lukis di setiap jari kaki


So inilah hasilnya :



During my solemnization day (18.12.2009-Friday)

Nampak comot kat di hujung jari;) Kak Ipar dah kerjakan kaki n tanganku a nite b4 pakai henna tu..dia kata kena letak di setiap jari + tepi kaki..baru nampak seri..I'm agree..coz bila lg kan nk rs camtu..tq my SIL..

nih kt rumah orang yg pakaikan henna tuh.. 10 minutes from my home

6 comments:

lilieyz said...

hah cite baby..hmm..ada apa2 kah??made in bandung ke kak nora weh...ahahaha...productive is the news is true..muhahaha...

i wish to have that kind of henna but my mom's + krel not allow..
kempunan mak..

Cahaya Kegirangan said...

utk org kulit cerah mcm kak nora, cantik la pakai henna berbunga2 tu... kalau mcm farah ni, mcm burukss saja. ibu dah pesan, takyah lukis2... pakai inai mcm biasa sudah.. huhuh.. nasib baik la farah takde la teringin. kalau tak, dah kempunan.... (",)

EyeDa said...

*komen yg out-of-topic of this entry*

"pasni pasal baby pulak"--> Afiq dh bakal jadi Daddy ke?Yes..!!Afiq made it!! I should start to call you Mummy Nora.sounds cute. Can I?heee

Afira said...

lilieyz : lily..both of us is waiting for this good news every month..but mayb bukn rezekii lg kut..kami redha..kitaorg ade gak yg larang..ade gak yg x...tp finally ikut pengantin ;)Doa2 ade good news nnti yerk

Cahaya Kegirangan : cerah..takderla..that's why buat yg simple design jerk..if crowded phm2 la mcm mn nnti..;)

Eyeda : Not yet la..to be soon...please pray for us k..u cannot call me mummy Nora yet..ngeheheh..

aleena said...

hye there..blog walking:)

merah je henna tue kan:)certain gune jadi more tue dark colour..

owh tak pernah lg pkai henna nie slama hidup..hikss:)

Afira said...

aleena : tq sudi singgah my blog
ha ah..agak merah henna itew..