Pomander Ball

hi uolsss..

Minat sgt ngn Pomander Ball..nice...lg nice if guna fresh flowers kan..

Ade try tanya kt kedai2 yg jual Pomander Ball nih..boleh tahan harganya..So blik jer opis semlm singgah Kedai Sayang You...beli polistrin bulat + beads utk jahit kt baju kak ...mula2 amk polistrin yg besar..(pdhal aku rase kecik jer) Uncle kedai ckp "Klu u amk ini size ar, byk bunga ooo...dlm 20 tgkai" trus mntk tukar size kecik..taknk besar2 coz br nk try kn..kalo x jd sayang ar..rasenya aku amk 5 inci kut..kecik jer..berapa harga ek? tak hingat la..
Bunga tak beli coz dah ade balance zaman bertunang dulu...Uncle tu siap bg tips lg utk buat Pomander Ball ni. So smlm try buat..dapat buat suku jer coz bunga tak cukup..

So harini lepas balik keja p lagi kedai uncle tu utk beli bunga..bunga saja aku beli RM 20 = mix wif 2 colors + mix wif 2 different flowers..So busuk2 Total RM yg aku spend utk sebiji Pomande Ball ni tak lbih RM 30. Okla kan..haritu tanya kedai, besar cmni dalam RM38..


Walaupun haku amk polistrin yg kecik, tp hasilnya agak besar..inilah hasil pertamaku..



tak la bulat sgt coz bunga yg aku guna size tak sama - mix wif 3 diff types of flowers



Mak aku komen : Kalo hijau putih cantikla.."takpe mak..ni br try..nnti buat lg"
Ayah aku komen : Ish ish..p simpan la bunga tu..mcm tanglung ja..

Mcm tanglung? kecik hati taww..mayb pomander ball tu color merah kut..
After this nak try color white/green plak

7 comments:

fadeeya said...

Amie wat sendiri nie?..cantik
xper..ni br percubaan pertama..."Practice Make Prefect" kn?...
try la wat hijau putih lak nnt:-)

Afira said...

ha ah..br try buat sendiri..coz nmpk nice sngat..

Tu la..nanti ingat nk try buat hijau/putih plak..
peace!

iswatie "colours of life" said...

mmg cantik weih..idup merah..apa lah ayah pi cakap tanglung....

Afira said...

biasala ayah...heheheh.
padahal time kenduri umah cikgu junid ayah yg beria tangkap gambar pelamin style yg aku minat tu..siap ade pomander balls tu..
ni sekrg ayg ckp tanglung..hehehhe

ch0ch01ic said...

lawak la ayah kak nora.tp ok apa.
betoi ckp noni.practice make perfect!

:)

EyeDa said...

Smpi menitik peluh tgn nora ye buat.ayah nora kata tanglung plak.Ish..ish..
Xpe2..aida sokong nora dr depan pc. Semangat pomander ball!!!(jgn kuar api cm dragon ball sudah..auww!!)

Afira said...

ch0ch01ic : mmg ayh macam tu..hahahah

EyeDa : thnks for ur support..go!go!auwww..