New Environment Working Workplace at SUK Penang

Hari ni adalah hari kedua bekerja di SUK Pulau Pinang...
Lapor diri pada 26 Jun 2009 (Jumaat) di Tingkat 25, Pejabat SUK Pulau Pinang..
Dalam pukul 11 pagi dapat surat penempatan dan diarahkan untuk bertugas di Pusat Sistem Maklumat Geografi Negeri Pulau Pinang (PEGIS) Tingkat 48, KOMTAR. "Tingginya"...Memang nampak pemandangan Daerah Timur Laut Pulau Pinang. Sampai kat tgkat 48, aku disambut mesra oleh kakitangan PEGIS. sangat mesra. Maklumla..org Penang kan mesra sokmo..Iyer ker? aku pon dgr dr org gak..
Kat sini F41 ada 3 jer..F29 ada sorang..Boss aku F48..tapi F41 yang memangku F48 tu..Tapi org nya sgt berpengalaman...semuanya berpengalaman la kat sini..excluding me..org baru katakan..Then bwh kitaorg post J17..Kat sini bekerja dengan org teknikal..Nama pon pemetaan..lebih kureng la time aku support PKK dulu..banyak J. Tapi di PKK sektor pembinaan. Sini pemetaan..
1st day aku sampai org kat cni cbuk dengan Fail Meja--> Nak kena submit la tuh ;)
Depa semua start introducing diri masing2..Boss takder..p meeting..Boss da blk pgil aku masuk meeting..sesi perkenalan pun bermula..Boss duk Balik Pulau jugak..hehe
Aku distorykan la psl PEGIS ni..huh.menakutkan ja bila dengar..yerla..hancus..banyak benda baru aku kena belajar kat cni..Totally tak sama dengan pengalaman aku di HQ..
Database ada dua jenis :
1. textual
2. koordinat
Application plak banyak yg digunakan sampai aku pun tak faham and 1st time dengar..takpa..slow slow belajaq.
hari ni second day keja..takdak keja lagi..Boss kata tunggu dia selaraskan balik.. So aku duk study psl Unit ni also pasal joomla..kat cni developm in house--> no vendor2..
Aku dah berjaya menyiapkan portal aku menggunakan joomla..sib bik before this ade pengalaman ckit psl portal di HQ..huk huk..tu pon aku byk kepada application yg guna PHP, dia nya content CMS lembap skit..br nk belajaq..
Aku yg boleh try ni sbb UPEN mintk tolong unit kami buat website kt derang..So tulun la..
Doakan aku berjaya yer...
aminnnn..

7 comments:

adyra said...

CAYOK CAYOK

fadeeya said...

Good Luck:-)
Hope happy di tempat br + ada kwn2 yg best2

lilieyz said...

tigginya tempat kerja kak nora.
Tak gayat ker??
Tak per..nanti kalo boring ke tensen ke bulih wat aktiviti bunggy jumping

adyra said...

mana dapat background cantik weh cuba habaq mai sat

Afira said...

background cantek ka? pi kat sini
http://www.allblogtools.com/

saya suggest ambik hok art template --> http://www.allblogtools.com/blogger-templates/3-columns/art-template/..jgn lupa backup yg lama nya tempalte..mana tau kut2 tak best lak..

Saya ada try gak tempalte nih..cantek..tp ada features yg saya terpaksa tolak..chewah..

EyeDa said...
This comment has been removed by the author.
EyeDa said...

a'ah..sweet la background u.my blog background pon guna frm that website.

p/s:Patutla b'sinar2 gigi afiq t'sengih2 kt ofis senang hati tunang dh dekat.hehehe.
Gud luck =)